Dünden bugüne...
12 Şub 2009
Edfu Tapınağına Gidiş

Artık yavaş yavaş Nil gezisinin sonuna geliyoruz.

Esna'ya doğru teknemiz erkenden yola çıktı. Nil'in bütün güzellikleri önümüzden akıp geçiyor. Daracık verimli topraklarda herşey var. Nehrin hangi yönüne baksanız heyecanlanacak birşey görüyorsunuz.



Yukarı Nil'e doğru gittiğimiz için havuza alınıp sanırım 3 metre kadar daha yüksek bir koda geçtik. Tüm yolcular en üst katta keyifle bu geçişi izledik. Bizler güneşten kaçarken İngiliz ve Amerikalı diğer yolcular küçücük havuzun etrafında güneşleniyor, arada suya girip serinliyorlar. Bir kez daha cennet ülkemizin cennet kıyılarını düşündük ve şükrettik.


Yolculuk uzun sürdüğü için isteyen yolculara yemek kursu düzenlendi. Tüm kadro bizlere Mısır yemeklerini öğrettiler. Mısır'dan döndükten sonra bile sık sık konuştuğumuz aşçımız Samir hünerlerini sergiledi. Lezzeti anlatmak çok zor ama teknede yediğimiz her yemek bu en güzeli dedirtti. Sunumlar servis olağanüstüydü. Mutfakları küçük ama tertemizdi.



Uzun süre toprak altında kalan ve bunun sonucunda da hiç bozulmayan Edfu tapınağını ancak resimlerle anlatabilirim. Alacakaranlıkta ışıklar, renkler, resimler, rehberimizin anlattıkları. Herşey çok güzel.


Geceyi tüm yolcuların giydiği geleneksel Mısır giysileri, en üst katta, açık havada sunulan Mısır yemekleri, sonrasında ki Mısır müzikleri eşliğinde danslarla bitirdik.
Sadece bir kişi normal giysi ile gelmişti. Diğerlerini görünce o da hemen gidip üstüne Mısır entarisini giydi. Tüm çalışanların da eğlenceye katılmaları çok hoştu. Bize kaç yemektir servis yapan garsonumuz oryantal dansta inanılmazdı.
posted by EgeM @ 12.2.09  
0 Comments:
Yorum Gönder
<< Home
 
"Hikayemiz" etiketine göre yazıları sıralayıp iki inekten kocaman bir tesise giden yolu izleyebilirsiniz. Bloğu oluşturma nedenim büyümemizi paylaşmaktı ama bazen günlerce herşey aynı gidiyor, yazacak konu çıkmıyor. Bu nedenle diğer etiketler oluştu. Umarım hikayemizi takip etmek zorlaşmamıştır, sevgiyle kalın, bol süt için...
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHakkımızda

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Biz hergün büyüyen, kocaman bir aileyiz... "

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketEski Yazılarımız
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketArşiv
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMesajımız

Lütfen Soğuk İçiniz... :))

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketFavorilerim
Hava Durumu



BLOGGER