Dünden bugüne...
27 Oca 2009
Yokken neler yaptık: Önce Mısır
Uzunca bir süre ara verdiğimi görünce üzüldüm. OKS stresini atmak çok uzun sürmüş. Oysa son aylar öyle dolu dolu geçti ki. Önce bir Mısır gezisi, arkasından Arjantin-Brezilya gezisi, yılbaşı ve yeniyıl.

Hemen Mısır gezisi ile başlıyorum.

Gezilerimizi düzenleyen sevgili arkadaşımız, ben ona gezgin diyeyim, yıllardır takip ettiği gemide üç tane kamara bulunca önce bana söyledi, ben de gezi konusunda çabuk karar veren Ankara'lıları aradım. On dakika içinde grup hazırlanmıştı. Üç kişilik kamara bulunca küçük oğluş da bize katıldı. Oğluş Mısır mitolojisini, Mısır tarihini, tanrıları, firavunları duyunca çok sevindi, onun için bir deryaya gidiyoruz.


Abercrombie & Kent firmasının Nil'de 3 tane teknesi var. Bizim seyahat tarihlerimize uyan tekne Sun Boat IV. Önce Kahire'ye uçtuk. Turumuz havaalanında başladı. Tertemiz bir midibüs ve çok iyi İngilizce konuşan transferlerden sorumlu rehberimiz bizi kapıda bekliyordu. Otelimiz Conrad, Nil manzaralı, zaten herşey Nil kenarında olduğu için başka da şansınız yok, kocaman odası, kocaman yatakları, banyosu ile üç kişi için çok rahattı. Sabah bu kez iyi bir egyptolog olan rehberimiz Soha, bizleri alıp önce Memphis, sonra Sakkara ve Gize Piramitlerine götürdü. MÖ 4000'lerden başlamak, anıtların büyüklükleri, ölümün bilinmezliklerinin yaptırdıkları, resimler, heykeller bizleri çok etkiledi ve sarmaladı. Sfenksin suratını bir sanatçımıza benzeterek eğlendik. Ben ve oğluş, iki meraklı gidip Mikerinos'a yapıştık. Tarih 28 Eylül ama çok sıcak. Aracımıza bindiğimiz anda buz gibi sularımıza saldırıyoruz.

Ertesi gün iç hat uçuşla Luksor'a uçtuk ve erkenden gemimize bindik. Daha yolcular gelmediler. Gemimiz 5 katlı. Biz üç kişi olduğumuz için en alt kattayız. Penceremiz su seviyesinde. Kamaranın her santimi değerlendirilmiş durumda, sanki 5 yıldızlı otel odası.


İşte gemimiz, Sun Boat IV.
Söylenenlere göre Nil teknelerinin en iyilerinden. 72 m uzunlukta ve 12.8 m genişlikte. İçinde yüzme havuzundan hediyelik eşya mağazasına kadar herşey var. 80 kişilik, mürettebat çok iyi, yemekleri de çok övüyorlar, bakacağız.

Devamını hemen yazacağım, şimdilik bu kadar.

Etiketler:

posted by EgeM @ 27.1.09   0 comments
"Hikayemiz" etiketine göre yazıları sıralayıp iki inekten kocaman bir tesise giden yolu izleyebilirsiniz. Bloğu oluşturma nedenim büyümemizi paylaşmaktı ama bazen günlerce herşey aynı gidiyor, yazacak konu çıkmıyor. Bu nedenle diğer etiketler oluştu. Umarım hikayemizi takip etmek zorlaşmamıştır, sevgiyle kalın, bol süt için...
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHakkımızda

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Biz hergün büyüyen, kocaman bir aileyiz... "

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketEski Yazılarımız
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketArşiv
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMesajımız

Lütfen Soğuk İçiniz... :))

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketFavorilerim
Hava Durumu



BLOGGER