Dünden bugüne...
14 Ağu 2008
50.yaş Kutlamaları Bitmiyor
Hani kadınların çoğunun bir kızlar grubu vardır ya benimkiler dün akşam bana süper bir 50.yaş kutlaması hazırlamışlar. Zaman olarak biraz gecikmiş olduğunu düşünebilirsiniz ama kızlarımdan birisi geçirdiği trafik kazasından sonra ancak ayaklanabildi. Kızlarımdan diyorum çünki onlar da bana anne diyorlar. Bu benim anaçlığımdan mı, hepsinin en büyüğü olduğumdan mı, hepsini çok sevdiğimden mi bilmiyorum ama önce birisinin, sonra bir diğerinin, şimdi de tamamının annesi oldum.

Galiba bu sene 10. veya 11. senemiz. Bizim şirkette çalışıp ayrılan veya devam eden kızlardan oluşan bir grubuz. Okulların açılması ile aylık toplantılarımız başlıyor. Okulların kapanmasıyla da ara veriyoruz. Her toplantı benim için terapi toplantısı gibi geçiyor. Bol sohbet, daha da bol yemek, kahve falları, neredeyse sıfır dedikodu, ama hep neşe. İyiyi de kötüyü de paylaşıyoruz. En çok 10 sene, 20 sene sonraki halimizle eğleniyoruz. Çocuklarımız aramızda büyüyorlar. Küçük oğluş çoğunlukla yemeklere destek için toplantılara benimle geliyor, büyük oğluş ise her toplantı dönüşü bir paket bekliyor.

İşte bana hazırladıkları sürpriz... Pastadaki figürlerin çoğunluğu asıllarına o kadar benziyor ki. Özellikle saçlar, renkler, omuzlar. İçimizdeki muzurcuk organize etmiş. Bir müddet pastayı kesemedik. Sonrasında oğluşlara ve kocama gösterebilmek için kızlara incecik dilimler dağıtıp çoğunu eve götürdüm. Bütün figür kızlar özenle yerlerinden ayrıldı ve ilk toplantımızda yeni bir pastaya monte edilmek üzere kutulandı. Küçük figürler ise oğluştan kurtarılamadı. Genelde görüntüsü bukadar güzel olan pastaların tatlarına şüpheyle yaklaşırım ama bu nefisti. Rejimi boşverip iki dilim de eve gelince yedim. Zaten dün akşam yediklerimizden sonra bugün hepimiz sadece su içmeliyiz, hatta birkaç gün.

Hepinize tekrar çok çok teşekkürler, iyi ki bizleri biraraya getiren şirketimiz var.

Pastayı hazırlayanların adreslerini favorilerime ekledim. Cake Studio. Kesinlikle siz de deneyin.

Etiketler:

posted by EgeM @ 14.8.08   0 comments
Aile Büyüyor
OKS yüzünden biraz ara verdim ama hikaye devam ediyor.

Çiçek, Esma ve Güllü doğumlarından 11-12 ay sonra 2. doğumlarını yaparak aileye iki yeni kız Toprak ve Güneş, bir de erkek, Tosun, kattılar. Böyle olunca ahıra bitişik olan ve traktörümüzü ve bahçe aletlerini koyduğumuz kısım acilen boşaltıldı ve eski yavrular, artık onlar genç kız, bu bölüme konuldular. Düzen alt üst, heryer kırık dökük. Ama süt parası gelmeye devam ediyor.

İşte bu noktada kocam araştırmaya başladı. Hep köyde para getiren bir düzen kurma hayallerimiz vardı. Aksi halde emekliliğimizde oranın masraflarını karşılayamayacaktık. Buna bir de kocamın erken emekli olma hayalleri eklenince ortaya çıkan sonuç işte bu.



Aile böyle arkaya doğru devam ediyor.

Sonrası VE SONRA...

Etiketler:

posted by EgeM @ 14.8.08   0 comments
"Hikayemiz" etiketine göre yazıları sıralayıp iki inekten kocaman bir tesise giden yolu izleyebilirsiniz. Bloğu oluşturma nedenim büyümemizi paylaşmaktı ama bazen günlerce herşey aynı gidiyor, yazacak konu çıkmıyor. Bu nedenle diğer etiketler oluştu. Umarım hikayemizi takip etmek zorlaşmamıştır, sevgiyle kalın, bol süt için...
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHakkımızda

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Biz hergün büyüyen, kocaman bir aileyiz... "

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketEski Yazılarımız
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketArşiv
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMesajımız

Lütfen Soğuk İçiniz... :))

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketFavorilerim
Hava Durumu



BLOGGER