Dünden bugüne...
29 Oca 2009
Mısır'a Devam

Sun Boat IV beklentilerimizin üstünde çıktı.

Yeni yolcular gelince Nil'deki ilk günümüz başladı. Ağırlıklı olarak Amerikalı ve İngilizler. Yaş ortalamaları 70'in üstünde. Hepimiz sağlıklı olduğumuz bu yaşlarda bu tura çıkabildiğimiz için ne kadar şanslı olduğumuzu günün sonunda birkez daha anladık.

Bizleri gruplamışlar, televizyonda bir kanalda o günün gezi programı yayınlanıyor. Her grubun aracı ve egyptolog rehberi ayrı. Bizim ki AMR. Gemiden soğutucuyla buz gibi sularımız araca taşındı, mürettebat adımınıza dikkat edin diyerek bizleri uğurladı. Krallar ve Kraliçeler Vadisi, Hatşepsut Tapınağı, Memnon Anıtı gezi programımız.


Önce Memnon Anıtlarında hatıra fotoğrafı çekildi. Heykeller 18 m yüksekliğinde ve şimdi kalıntısı kalmayan III.Amenhotep tapınağının başlangıcında, binlerce yıldır tek başlarına ayaktalar.


Krallar Vadisinde 64 adet firavun mezarı var. Piramitlerdeki mezarların yağmalanmasından sonra yapılan, yerin altına ilerleyen ve yüzeyden hiçbir şekilde görülmeyen mezarlar bunlar. Sadece birkaç tanesinin içine girilebiliyor. İçlerinde bizi en etkileyen Tutankamun'un mezarı oldu çünki mumyası iklim kontrollü bir kutu içinde sergilenmekte. Mezardan çıkartılan bütün eşyalar ise Kahire müzesinde. Orayı da son gün gezeceğiz.




Akşam üstü olmasına rağmen hava çok sıcak. Biz aile olarak pek etkilenmedik ama arkadaşlarımızdan bazıları Hatşepsut Tapınağına çıkmamayı tercih ettiler. Mısır'ın en güzel tapınaklarından birisi. Otobüslerle bir noktaya kadar gidebiliyorsun, sonrasında ise başka bir araçla merdivenlerin başına kadar gidiliyor ve işte tapınak görevlisi. Bu resim çekerkende beni çok etkilemişti, şimdi de.

İlk günümüz kaptanın hoşgeldin partisi, inanılmaz lezzetlerdeki yemek, kahve keyfi ve Nil'in karanlıktaki ayrı güzelliğiyle sonlandı.

Etiketler:

posted by EgeM @ 29.1.09   0 comments
"Hikayemiz" etiketine göre yazıları sıralayıp iki inekten kocaman bir tesise giden yolu izleyebilirsiniz. Bloğu oluşturma nedenim büyümemizi paylaşmaktı ama bazen günlerce herşey aynı gidiyor, yazacak konu çıkmıyor. Bu nedenle diğer etiketler oluştu. Umarım hikayemizi takip etmek zorlaşmamıştır, sevgiyle kalın, bol süt için...
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHakkımızda

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Biz hergün büyüyen, kocaman bir aileyiz... "

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketEski Yazılarımız
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketArşiv
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMesajımız

Lütfen Soğuk İçiniz... :))

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketFavorilerim
Hava Durumu



BLOGGER