Dünden bugüne...
13 Mar 2012
Önce Çiftlik

Belki de bizi çok üzdüğü için yazmaya ara verdim.

Geçtiğimiz üç yılda bir türlü istediğimiz büyüklüğe ulaşamadık. 100 sayısı bizim için hep gerileme sayısı oldu. Tam sayımız 100 olduğunda mutlaka aksilikler başladı. Ne olduğunu anlamadığımız zamansız ölümler, ölü doğumlar, bir türlü tutmayan aşılamalar.

Yine bir 100 sayısına ulaştığımızda ise eskilerin korkulu rüyası şap hastalığı maalesef bizim çiftliğe de uğradı. Oysa tüm çalışanların bu konuda eğitilmesine rağmen. Yıllık yem alımı sırasında günlük olarak çalışan genç bir işçinin 15 dakikalığına meraktan hastalıklı bir ahıra uğraması ile. Hastalık kısa sürede kontrol altına alındı, ancak etkileri bir sene boyunca devam etti. Yine sayımız hızla 100'ün altına indi.

Şimdi sayımız yine 100'ün üstünde. Fakat bu sefer de hiç ummadığımız yerden darbe aldık. Çiftliğin önünden geçen yolun yapılması söz konusu. Ve nedendir bilinmez, tüm yasal evraklarımızın olmasına rağmen yol, hem sağımhanemizin, hem de ana binamızın üstünden geçiyor. Bu nedenle çiftliğin neredeyse yarısı istimlak edilecek.

Ancak, artık üzülmeyi, dertlenmeyi bıraktık. Biz bütün problemlerin üstesinden gelmeyi başardık. Bunu da halledeceğiz.


Baksanıza bu ayağı kırık yavrumuz bile nasıl ayakta duruyor. Biz de aynısını yapıyoruz. Şimdiden birkaç senaryomuz hazır. Hatta oğluşun aldığı peynir kitabını görünce tekrar eski planlar gündeme gelmeye başladı. Sütümüzü paketleyip pazarlamak, sonrasında peynir yapmak. Neden olmasın?

Soğuklar biter bitmez gidip sizlere umut dolu fotoğraflar getireceğim.

Etiketler:

posted by EgeM @ 13.3.12   0 comments
Geri Döndüm
Sevgili arkadaşımın Divitimle'de yazdıklarını okudukça çok ara verdiğimi farkettim.

Bu arada çiftlik büyümeye devam etti. Biz birçok seyahat yaptık. Oğluşlar büyüdüler. Kocam emekli oldu, ama hemen tekrar çalışmaya başladı. Yani yazacak çok şey var.
posted by EgeM @ 13.3.12   0 comments
Geri Döndüm
Sevgili arkadaşımın Divitim'de yazdıklarını okudukça çok ara verdiğimi farkettim. Koskoca üç sene geçti.

Bu arada çiftlik büyümeye devam etti. Biz birçok seyahat yaptık. Oğluşlar büyüdüler. Kocam emekli oldu, ama hemen tekrar çalışmaya başladı. Yani yazacak çok şey var.

Tarihe dikkat etmemiştim. Bir önceki son yazıyı üç yıl önce bugün yazmışım. Kaldığımız yerden devam.
posted by EgeM @ 13.3.12   0 comments
"Hikayemiz" etiketine göre yazıları sıralayıp iki inekten kocaman bir tesise giden yolu izleyebilirsiniz. Bloğu oluşturma nedenim büyümemizi paylaşmaktı ama bazen günlerce herşey aynı gidiyor, yazacak konu çıkmıyor. Bu nedenle diğer etiketler oluştu. Umarım hikayemizi takip etmek zorlaşmamıştır, sevgiyle kalın, bol süt için...
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketHakkımızda

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

"Biz hergün büyüyen, kocaman bir aileyiz... "

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketEski Yazılarımız
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketArşiv
Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketMesajımız

Lütfen Soğuk İçiniz... :))

Photo Sharing and Video Hosting at PhotobucketFavorilerim
Hava Durumu



BLOGGER